perjantai 16. lokakuuta 2009

Beverly Hillsin Brenda Walshin nuoruus MinnesotassaEilen iltapäivällä YLE TV2:ssa valotettiin teininä tähdeksi tulleen Brenda Walshin nuoruusvuosia Minnesotassa. Ennen kuin Brenda sai rikkaat vanhemmat ja kaksosveljen Brandonin, hän seikkaili Pieni talo preerialla -sarjassa Lauran Ingalls Wilderin kasvattityttärenä. Eilen hän ei vielä kasvatiksi kasvanut, vaan saapui postivaunuilla isänsä kanssa Walnut Groveen.

Brenda tunnettiin nimellä Jenny Wilder. Hänen äitinsä oli kuollut reilua vuotta aiemmin, sydänsairas isä Royal Wilder haki tukea suvusta, pikkuveli Almanzo Wilderista. Yhdeksännen ja viimeisen tuotantokauden Pieni talo preerialla alkoi suurien muutosten merkeissä. Charles ja Caroline Ingalls joutuivat myymään pienen talonsa ja muuttamaan Iowaan. Charles oli saanut sieltä töitä miesten vaateliikkeestä.

Pieni talo on nyt Lauran ja Almanzon. Kahdeksannen tuotantokauden lopulla nuoripari menetti suuren talonsa tornadolle, Almanzo sairastui kurkkumätään ja halvaantui puoliksi ennen kuin pari ymmärsi taloasioissa korkeamman tahdon.

Yhdeksännen kauden alussa Laura jättää opettajan paikkansa, sillä eihän voi olla niin, että isä kotona joutuisi pienen Rose-vauvan vaippoja vaihtamaan, vaikka hyvin senkin työteliäänä miehenä osaa. (Yhdeksäs tuotantokausi Pientä taloahan tehtiin vuonna 1982, kauden ensimmäinen jakso esitettiin amerikoissa 27.9.1982)

Jenny Wilder on iloinen ja pirteä tyttö, ja saa heti ihailijan Ingallsien vanhaan taloon muuttaneiden Cartereiden Jeb-pojasta. Nancy Oleson tuntee tietysti oman asemansa luokan parhaana ja kauneimpana uhatuksi, kuten Willie selventää tytön oikuttelua isälleen Nelsille.

Harriet Oleson puolestaan pyrkii Jeb Carterin äidin Walnut Groveen perustaman sanomalehden juorukolumnistiksi. Laurakin päivittelee, että sai elää sellaiseen aikaan, jolloin nainen saattaa olla päätoimittaja!

Jennyn isä on huonossa kunnossa. Vaikuttaa kovasti siltä, että Jenny jää Lauralle kasvattityttäreksi. Almanzon tuli Royalin tulosta kuultuaan rakentaneeksi taloon ylimääräisen huoneen vieraita varten.

Tuotantokauden mittaisen vierailun ja ohjelman lopettamisen jälkeen Jenny on varmaankin erinäisten mutkien kautta päätynyt Walsheille.

Ja kuten tunnettua, Walshit muuttivat lastensa ollessa teinejä Beverly Hillsiin, isän saatua siirron Kaliforniaan uusiin työtehtäviin. Beverly Hillsin lukiossakin Brendaksi muuttunut Jenny sai heti pojista ihailijoita ja tytöistä kadehtijoita. Koululehden päätoimittaja oli tyttö, ikäänkuin tasa-arvon todisteeksi. Mutta meni Andrea Zuckermaninkin työura ja avioliitto harakoille, kun hän lapsen sai.

Niin se menee.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset