perjantai 23. heinäkuuta 2010

Paukarlahden Rainbow-hippien vastainen liike


Iltapäivälehdet kirjoittivat eilen nettilehdissään leppävirtalaisten, savolaisten ja ylipäätään suomalaisten olevan järkyttyneitä Leppävirran Paukarlahden kylän syrjäiseen Kuivastenniemeen kokoontuneista Rainbow-hipeistä, jotka ilman päihteitä ja vaatteita ovat naturalistisesti leirillään.

Hippejä, jotka eivät polta tai juo! Onko moisesta kuultu?

Eilen Paukarlahden läpi ajaessa tilanne vaikutti rauhalliselta. Tosin eräälle pellolle olivat paikalliset asukkaat koonneet dinosauruksen munia Salpa-linjaa muistuttavaan järjestykseen.

Pinnan alla siis kuohuu, ja jos hipit niemestään pyrkivät munasillaan muualle, niin puolustuslinja on valmiina. Paukarlahden kylän nettisivuilla kyläläisiä neuvotaan opastamaan tietä etsivät hautausmaan tienristeykseen.

Esihistoriallisten eläinten munat ovat olleet Savossa ja Suomessa muutoinkin tapetilla. Hiljan kuopiolaiset häätivät Oulun Ylikiimingistä kaupunkiin vierailulle tulleen mammutin.

Mammutin esiin pilkahteleva muna järkytti asuntomessujen johtajia, ja niin entismaailman iso nisäkäs kuohittiin. Toimenpidettä ei kuitenkaan pidetty riittävänä, koska mammutti oli seissyt lasten leikkipaikan läheisyydessä.

Mammutin munien entinen sijaintipaikka peitettiin ja koska tulos ei näyttänyt edelleenkään soveliaalta, se häädettiin takaisin Pohjois-Pohjanmaalle.

Kotiseudullaan mammutti on esillä seuraavan kerran Oulun kuninkuusraveissa. Korjausleikattuna.

Itä-Suomen yliopiston päivystävä kulttuuriantropologi Janne Rantala on rauhoitellut savolaisia ja suomalaisia Yleisradion uutisten välityksellä. Rantalan mukaan Paukarlahteen kokoontuneet ihmiset eivät ole hippejä, vaan tavallisia työssäkäyviä.

4 kommenttia:

aleksis salusjärvi kirjoitti...

Ai samperi tää oli loistava tarina, aivan mainio. Tarina kulkee Huovisen hengessä mielettömyyteen asti, enkä epäile hetkeäkään, etteikö jokainen sana pitäisi kutinsa. Haluaisin ehdottomasti olla kaikkien osapuolien puolella: pystyttämässä dinosauruksen munia salpalinjaksi - ja kelteisilläni kulkien hämmästellä ihmisten matalaa provosoitumiskynnystä - sekä samalla tavalla puolustaa mammutin munaa eläimen luonnollisena elimenä sekä tukea niitä järkyttyneitä, jotka kärsivät siivottomasta luonnosta. Että ihan paljaana, ja vielä niin iso.

Euroopassa kiertäessä olen hirnunut usean ratsastajapatsaan alla. Ne on järestään nostettu jalustalle ja niitä joutuu katsomaan altapäin. Ratsastajasta ei näy kuin jalat, mutta hevosesta sen sijaan vesimelonin kokoiset kulkuset kuin teoksen pääaiheena. On ne olleet härskejä jo keskiajallakin.

Reijo Valta kirjoitti...

Kummallinen häveliäisyys on asiassa levinnyt. Taisinpa vielä alkuviikosta jostakin lukea, miten meillä suomalaisilla on luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen.

Mutta maailma muuttuu. Varsinkin iltapäivälehdissä tarpeen mukaan.

Anne kirjoitti...

Jaahas... Iltapäivälehtien jutut on sitten "kirjoitustyöläisen" mielestä niin uskottavia, että niiden otsikoista kannattaa vetää johtopäätökset paukarlahtelaisten asenteista. Itse en olekaan vielä kohdannut provosoituneita ihmisiä ja Rainbow-leirivastaisuutta sen kummemmin, vaikka ihan asun täällä. Kaipa sitä ohi ajaessaan voi paikkaansa pitävät johtopäätöksensä tehdä kaikista tämän kylän ihmisistä. En kyllä tiedä, tekevätkö todella ammattitaitoiset kirjoitustyöläiset niin...

Reijo Valta kirjoitti...

Kuopion kaupunkilehden ammattitaitoinen journalisti taisi aloittaa tämän alastomuudella ja hippeydellä päivittelyn.

Kerta yksi ammattitaitoinen toimittaja on juttunsa tietynlaisella asenteella tehnyt, niin meidän kaikkien muiden on aivan pakko kirjoittaa samalla asenteella ammattikunnan ylpeyttä ja sisäistä lojaalisuutta suojellen.

Ja olkaa paukarlahtelaiset ylpeitä siitä, että blogin kirjoittelija on kylän läpi sentään kulkenut ja tuntoja autenttisesti paikalla ollen (liikkuvan) auton ikkunasta haistellut. Se taitaa olla enemmän kuin moni iltapäivälehden toimittaja teki.

* * *

Älkää tätä vakavasti ottako. Tämä on vain Hevosmiesten tietotoimiston (HTT) huutelua.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset