tiistai 18. tammikuuta 2011

Kanavan kansikaunotar

KP Alaren voittoisa kansi.

Kuumetaudin nostatushetkinä on paras pitäytyä sellaisissa aiheissa, joista voi kirjoittaa selkärangasta. Niin kuin esimerkiksi Kanava-lehdessä. Kanavalla on huomattava historia, ja nykyisellään se on kokonaisen lehtiryppään olemassaolon ilmentäjä. Apinalaatikossa kerrotaan: Kanavan 39., Ajan 42. ja Suomalaisen Suomen 79. vuosikerta. Myös nimen Valvoja voi liittää taustaan, ja monien lehtien yhdistymien tuottamat nimet, ainakin Valvoja-Aika ja Suomalainen Suomi-Valvoja.

Sivistystä, historiaa, tietoa, arvioita, valistuneita mielipiteitä. Useimmilla sivistysmailla on vastaava lehti, jossa vanhat jäärät junnaavat ikivanhoja asioita uudestaan ja uudestaan. Sellainen lehti pitää olla. Tulevaisuuden historioitsijoilla on hyvä olla jokin lähde menneiden aikojen vaikuttajien henkilösuhteiden selvittämiseen.

On Kanava hitaasti ja varovaisesti uudistunutkin.

Eilen Suomen Kuvalehden sivuilla (tai tarkemmin Otavamedian) päätoimittaja Ville Pernaa julkisti Kanavan viime vuoden kauneimman kannen. Voittajaksi yleisöäänestyksessä valikoitui helmikuun numero melkeimpä ylivoimaisesti. Reilusta viidestäsadasta äänestäjästä yli 37 prosenttia piti sitä suosikkinaan.

Pernaa kuvailee KP Alaren suunnitelman kannen kuvaavan puolueiden tunnuskukkia. Terhakka ruiskukka, apilanlehti ja nuokahtanut ruusu siinä valkealla taustalla ovatkin, kuten kuvasta näkee. Selvää, ymmärrettävää symboliikkaa.

Ville Pirisen kolmanneksi
sijoittunut kansi syyskuulta.
Kisassa sijoittui toiseksi Janine Rewellin kesäkuun (n:o 4) kansi (15 %) ja kolmanneksi Ville Pirisen syyskuun (n:o 6) painotuotteen myyntipäällys (11 %).

Ville Pernaa summaa äänestyksen tuloksia:

Kansiäänestyksen suosio ja erityisesti äänestysperusteluissa saatu palaute tukevat meitä Kanavan toimituksessa jatkamaan samalla linjalla. Tilaamme jatkossakin kansipiirrokset nuorilta suomalaisilta kuvittajilta, joille haluamme olla luomassa työtilaisuuksia ja näytönpaikkoja.

Näin Ville Pernaa (s. 1974) kannustaa Piristä (s. 1973), Rewelliä (s. 1986) ja Alaretta (s. 1981). Kiittäkäämme myös Otavamediaa, joka on tarjonnut nuorelle suomalaiselle tutkijalle työtilaisuuden ja näytönpaikan Kanavan päätoimittajana.


* Ville Pernaa. Helmikuun numeron kansi voitti äänestyksen. Kanavan blogi 17.1.2011.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset