torstai 16. kesäkuuta 2011

Aurinkogrillit käytössä


Pari kertaa olen raportoinut uusista utopistisista, periaatteessa kuitenkin toimivista energianlähteistä. Eilen olin paikalla katsomassa ja ihmettelemässä miten aurinkoenergialla grillattiin. Hyvin näyttivät pavut ja paistit kypsyvän peilien polttopisteissä.


Hotelli-ravintola Lasaretin etupihalla eilen ja toissapäivänä oli Lapin Kulta Solar Kitchen pop up-ravintola, jota ihmettelemässä heti puolen päivän jälkeen oli joukko ihmisiä, myös mediaa. Kokilta kyseltiin enemmän keittovälineistä kuin ruoasta, mikä tieten ei olisi soveliasta.

Auringolla lämmittäminen tunnetaan aina antiikista saakka, mutta perin vähän sitä kuitenkaan osataan hyödyntää arjessa. Yhdistettynä aurinkoisina päivinä avoinna oleviin ulkoilmaravintoloihin puolipallopeilit ovat mainio avaus.

Antto Melasniemen ja Martí Guixén kehittelemä konsepti oli ensimmäisen kerran esillä huhtikuussa Milanossa designviikoilla. Ja nyt siis kiertelee ympäri Suomea entisen torniolaisen olutmerkin julkikuvan kiillottajana.

Lapsiystävällisempiäkin nämä tuntuivat olevan kuin fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat pallogrillit. Ei tulta, ei tulikuumia osia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset