sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Riekin taloKauppaneuvos F.A.Riekki rakennutti Oulun keskustaan 1900 uuden kauppakartanon. Talon suunnitteli J.W.Lillqvist ja siinä annettiin ostettavaksi tarjolle flaneleita, pumpulikankaita, bomaseita, kretonkia, trikoita, tohveleita, kalastajalankoja, köysiä, hamppuja, kahvia, suoloja, saippuaa, tulitikkuja ja kaikenlaista joka päivä tarvittavaa tavaraa. Myyntiartikkelit Riekin mainoksen mukaan.

Kauppaa talossa ei ole pitkilleen käyty, talosta on tehty kauppaa keväästä lähtien. Kaupunki laittoi vuokratontilla (n. 550 neliötä, rakennusoikeus 420 kem) olevan suojellun talon myyntiin samaan aikaan Nallikarin rantaravintolan kanssa. Konsultin suosituksesta Riekin talon hintapyyntö on reippaan puolen miljoonan luokkaa.

Kelpaisi kangas- ja kahvikauppaa tuolla paikalla nykyisinkin käydä, sellainen vapaa kulttuuritoiminta taloon parhaiten sopisi. Taitaa olla epärealistista toivoa, että nykyisillä kangas- ja kahvikauppiailla olisi vaadittuja rahoja liiketilan hankintaan laittaa.

Kuvat on otettu huhtikuun alussa. Tekopajunkissaikkunan heijastuksesta aavistuksen näkee, että silloinkin olivat Hullut Päivät.

2 kommenttia:

Reijo Valta kirjoitti...

Riekin talo myydään Martoille. Kaleva 11.11.2009.

Reijo Valta kirjoitti...

Martat vetäytyvätkin Riekin talon kaupasta. Oulussa Pub Graalia pitävä Probar Oy ja sitä toimitusjohtava Perttu Virolainen valituksellaan saivat yleishyödyllisen tarkoituksen peruuntumaan.

Harmillista.

Probar on espanjaa, ja tarkoittaa "koettaa, yrittää, koetella, kokeilla".

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset