tiistai 7. lokakuuta 2014

Corto Maltese palaa


Facebookissa kohkattiin paluu-uutisia. Moni oli innoissaan uudesta Twin Peaks-tv-sarjasta. Toinen paluu-uutinen otettiin vastaan varautuneemmin ja se jäi vähemälle huomiolle. Eilen Le Figarossa kerrottiin, että Corto Maltese palaa uusin seikkailuin.

Italialaisen Hugo Prattin (1927-1995) luoma onnensoturi, Maltalla syntynyt maailmankansalainen, laivaton kapteeni Corto Maltese on yksi eurooppalaisen sarjakuvan keskeisiä aarteita. Viimeisen vuosikymmenen aikana Prattin sarjakuvia on julkaistu uudelleen, toimitettuina ja väritettyinä. Klassikko on säilyttänyt suosionsa.

Tunnetun sarjakuvahahmon antaminen vieraisiin käsiin herättää pelkoja ja epäilyjä. Takavuosilta on varoittavia esimerkkejä. Toisaalta melko tuore Asterixin siirtyminen uusille tekijöille oli onnistunut, varsinkin kun entinen tekijä oli menettänyt otteensa käsikirjoittamisesta.

Le Figaron uutisen Corton paluusta jakoi facebookissa muun muassa käsikirjoittajaksi palkattu Juan Díaz Canales (s. 1972). Hänet tunnetaan Suomessa Blacksadin tekijänä. "Hyvä, nyt se on virallista", kommentoi Canales. Corto Maltesen uudeksi piirtäjäksi on valittu Rubén Pellejero (s. 1952), jonka kädenjälki on ehkä tuttua Heavy Metalista (Dieter Lumpen) ja Batmanista. Aikaisempien meriittien perusteella sarjakuva vaikuttaisi olevan hyvissä käsissä.

Uuden Corto Maltesen on tarkoitus ilmestyä vuoden kuluttua, lokakuussa 2015. Toivottavasti tapaamme hyvissä merkeissä.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset