torstai 2. lokakuuta 2014

Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia


Tiistai-iltana Elokuvateatteri Studiossa esitettiin Ville Haapasalon kuuluisaksi tehnyt Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia (Venäjä 1995). Näytös oli osa viikolla Oulussa järjestettyä XV Suomalais-venäläistä kulttuurifoorumia. Nettikommentoinnin perusteella elokuva näyttäisi olevan yksi eniten Yle Teemalta toivottuja ohjelmia. Viime vuosina kanava on kuitenkin joutunut vastaamaan ettei se pysty toivetta täyttämään. Se ei ole onnistunut ostamaan elokuvan televisioesitysoikeuksia.

Venäläiset eivät suostu myymään, on Ville Haapasalo itsekin tarinoinut. Elonetin mukaan se on kuitenkin jo kolmeen kertaan Yleisradion kanavilla esitetty, viimeksi vuonna 2007. Jatko-osa Kalastuksen kansallisia erikoisuuksia (Venäjä 1998) on sen sijaan nähty Teemalla viime vuosinakin.

Elokuvassa suomalainen kirjailija Raivo Haapasalo (Ville Haapasalo) haluaa tutustua venäläiseen metsästyskulttuuriin. Hänellä on mielessään tsaarinaikuiset, yläluokkaiset metsästystavat. Tapahtumien kulku käy selväksi jo alkumetreillä, kun vodkalaatikoita pakataan. Viinasta ja sen juomisesta saa aikaiseksi hyvin universaalia viihdettä. Tuntui se suomalaisiinkin uppoavan.


Ville Haapasalo oli myös paikalla Oulussa. Suomi-Venäjä-Seuran juhlaillallisilla hänen kainalossaan kävi yksi jos toinenkin valokuvattavana.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset