tiistai 28. lokakuuta 2014

Eeron armeijareissuPetteri Tikkanen
Armeija
Like 2014


Petteri Tikkanen (s. 1975) on kertonut Kanervan ja Eeron suhteesta jo pitkään. Armeija on vuonna 2006 alkaneen albumisarjan seitsemäs. Lapsuudesta alkanut ystävyyden kuvaus on nyt aikuistumisen rajoilla, Eero on ylioppilas ja lähtee armeijaan.

Kanervasta ja Eerosta olemme tienneet jo ennen albumisarjaa. Tikkanen voitti Kemin sarjakuvakilpailun vuonna 1998 Kanerva -nimisellä työllä. Muutakin tunnustusta hahmot ovat saaneet. Albumisarjan neljäs osa Eero palkittiin Sarjakuva-Finlandialla vuonna 2010.

Eeron ja Kanervan elämät kulkevat tutuilla raiteilla. Suku juhlii Eeron ylioppilaslakkia ja kyselee seuraavaa siirtoa. Miehet innostuvat muistelemaan omia palvelusaikojaan, nuoret siirtyvät juhlimaan rannalle. Viina Eerolta jäi juomatta, koska isä oli lupaillut moottoripyörää.

Kun oppilaitoksen varasija ei muuttunut opiskelupaikaksi, niin edessä oli armeija. Jo kutsunnoissa Eerolle oli lupailtu vapautusta atooppisen ihon vuoksi, mutta reippaasti oli päättänyt edes yrittää. Vanhin sukupolvi muisti armeijaan lähtijää pervitiinillä.Tikkanen on lempeä hahmoilleen. Inhimillinen arki välittyy sarjakuvaruuduista lämpimästi. Huumorikin pilkahtelee siellä täällä.

Eeron armeijareissu jäi lyhyeksi. "Sinä se et täällä montaa päivää viihtynyt", todettiin varusvarastossa. Mutta poissaollessa oli ehtinyt tapahtua sellaista, joka muutti Eeron ja Kanervan ystävyyden uuteen malliin.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset