keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Häntä pystyyn, Oulun taidemuseo


Eilen Oulun taidemuseon alakertaan avautui uusi taidenäyttely pitkästä aikaa. Alakerran tiloissa oli pitkään dinosauruksia, joiden läsnäolo keskustelutti Oulun taideväkeä paljon. Eikä tämä uusi teemanäyttely Häntä pystyyn! kissoineen ja koirineen avajaisissa puhuneen amanuenssi Elina Vierun mukaan ennakolta ollut saanut yhtään positiivisempaa vastaanottoa.


Oulun kaupungin museo- ja tiedeorganisaatiot on yhdistetty yhdeksi ja samanksi organisaatioksi, joka hakemisen jälkeen on vakiinnuttanut nimekseen Luupin. Alkutaival lienee osoittanut uuden organisaation johdolle mitä ei pidä tehdä. Aluetaidemuseon maine kolhiintui. Tässä ei ole tarvetta jatkaa elukkamuseosta irvailua, vaan toivottaa alaorganisaatiolle, että häntä pystyyn! Ehkä maineen saa vielä paikattua. Onhan monien mielessä vielä suursuosittu, museon yleisöennätyksen tehnyt Reidar Säreistöniemen näyttely.


Uuden näyttelyn suunnittelu alkoi kissoista, jotka saivat pian rinnalleen koirat. Epäilen alkusysäyksen syntyneen nykyisen kulttuuriministeri Pia Viitasen ensimmäisten työpäivien kissataulutoiveesta. Tällainen keskustelun herättäminen valtakunnan kulttuuripolitiikasta on epäonnistunut, ainakin paikallisesti jäänyt muun varjoon.


Taidemuseon tilajärjestelyjä oli hieman muutettu. Pitkään museokauppana ollut kadulle avautuva kaaritila oli jälleen omistettu taiteelle.
Häntä pystyyn!


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset