keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kiireinen Sipilä


+vaalit2015

Parhaillaan puoluejohtajat keskustelevat Suomen EU-politiikasta Helsingin yliopiston juhlasalissa. Tilaisuutta voi seurata netissä esimerkiksi Ylen sivuilta. Yksi on joukosta poissa. Tilaisuuden ajankohtaa siirrettiin kolme kertaa, jotta keskustan Juha Sipiläkin olisi voinut osallistua, mutta silti hän ei ehtinyt paikalle. Keskustan kommentit keskusteluun antaa europarlamentaarikko Olli Rehn yleisöstä.

Vaikka Sipilä ja hänen puolueensa ovat kovassa gallup-nosteessa, niin poliittiset kommentaattorit eivät lupaile tulevalle hallitukselle pitkää ikää. On arveltu, että Sipilälle käy samoin kuin Anneli Jäätteenmäelle. Kun Sipilä on hoitanut vaalivoiton ja pääministeriyden puolueelle, puolueen herrakööri vetää häneltä tukensa pois. Ehkä jo kesällä ollaan uutta hallitusta muodostamassa.

Puheenvuorot pääministerin sitoutumisesta koko vaalikaudeksi on nähtävä myös tätä taustaa vasten. Vaaleihin tulisi käydä avoimin kortein eikä salaisin suunnitelmin.

Olli Rehnin houkutteleminen eduskuntavaaliehdokkaaksi on nähty keinoksi sivuuttaa Paavo Väyrynen ulkoministeriä valittaessa. Ehkä taustalla on myös ajatus pääministerin paikan täyttämisestä. Yleisöstä nousee Olli Rehn ja ottaa pääministerin paikan.

Pelin politiikan palaaminen valtakunnan johtoon ei lupaa hyvää vakaalle ja ennustettavalle poliittiselle toiminnalle. Se ei lupaa hyvää myöskään suurien, laajaa yksimielisyyttä vaativien hankkeiden läpiviemiselle. Näillä eväillä tulevaisuus ei näytä ratkaisevan nykyisiä ongelmia.

Lasten haastateltavaksi Sipilä tänään sentään ehti.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Korkeampi meitä varjelkoon pääministeri Rehniltä. Tarpeeksi on kansaa koetelleet sekä Katainen että subb, ei enää!!!

Reijo Valta kirjoitti...

Sepä vaaleissa nähdään miten käy.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset