sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Muovilelun uusi muoto


Kemin historiallinen museo avasi tammikuussa ovensa uudessa paikassa Kemin kulttuuritalolla. Museon perusnäyttely on uusittu, siihen ehkä palaan myöhemmin. Historiallisessa museossa oli myös vaihtuvien näyttelyiden osasto. Ensimmäisenä kunnian esitellä töitään tilassa on saanut Kalle Nurminen. Kemin teatterissa lavastajana työskentelevä Nurminen on vastannut myös perusnäyttelyn arkkitehtuurista.

Nurmisen työt oli työstetty muovijätteestä, vanhoista muovileluista. Keskellä huonetta oli pilvenpiirtäjien rykelmä. Tulevaisuudenkuva Kemistä, tuli näyttelyn sijaintipaikasta väistämättä mieleen. Mutta tuskinpa Kemin kaupungintalo saanee rinnalleen toisia, samoja korkeuksia tavoittelevia rakennuksia. Sehän rikkoisi kaupungin silhuetin.

Seinille oli ripustettu kaksi hyvin erilaista maailmaa. Toisessa oltiin värikkäällä tuotantoalueella ja toisessa goottilaisten peilinkehysten fantasiamaailmoissa. Kehysten runsaissa yksityiskohdissa katse viihtyi pitkään.

Nurminen on pitänyt näyttelyitä harvakseltaan vuodesta 1989. Lavastajaksi hän on valmistunut taideteollisesta korkeakoulusta. Pääosan lavastajan urastaan hän on tehnyt Kemin kaupunginteatterissa. Näyttelyyn hän on rakentanut kolme erilaista maailmaa. Se tuntuu häneltä onnistuvan.


* Kalle Nurminen
* Kemin historiallinen museo: Kalle Nurmisen näyttely 3.5.2015 saakka


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset