keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Ennuste: työttömyys nousee ensi vuonna 8,1 prosenttiin


Työ- ja elinkeinoministeriön ennusteen mukaan työttömyys on noin 8,1 prosenttia vuonna 2013. Se nousee hieman kuluvan vuoden 7,8 prosentista. Ennuste perustuu heikentyneisiin talousnäkymiin.

Näin verkkolehtien otsikoida ja aloittaa uutisensa. Tämän tiedon saatuanne aloittaisitteko kirjoituksenne "Synkkä ennuste julki – Näin työttömyys kasvaa"? Meille on kerrottu, että valoa näkyy tunnelin päässä. Paremmat ajat ovat siis tulossa. Mutta työttömyys ja talouskasvu ovat jo jonkin aikaa sitten alkaneet kulkea eri polkuja.

Verkkolehtien otsikoinnista suivaannuin kirjoittamaan Keskisuomalaisen seuraavan otsikon vuoksi. "Tämä yliopistoalue halutaan suojella kokonaan", julisti lehden jutun otsikko. Se oli tarkoitettu syötteiden ja uutispalveluiden seuraajille. Lehden pääsivulla oli asiallisempi otsikko: Museovirasto haluaa suojella koko Seminaarinmäen.

Mistähän yliopistoalueesta syötteiden ja uutispalveluiden seuraajat olettavat Jyväskylässä ilmestyvän Keskisuomalaisen kirjoittavan?

Onhan Jyväskylän yliopisto levittäytynyt ympäri kaupunkia. Seminaarinmäki on jäänyt kasvaneelle oppilaitokselle jo kauan aikaa sitten liian pieneksi. Seminaarimäen kampuksen kaltaista aluetta Oulussa kaipaa. Jyväskylän vanha kampusalue on ainoa paikka, jossa olen nähnyt liito-oravan. Se liihotti Oppion suunnalta Villa Ranan katolle.

Museovirasto haluaa turvata tällaisen eriaikaisen rakentamisen ja kaupunkipuiston yhdistelmän. Sen säilyminen ei enää ole yliopiston vallassa, yliopiston vuokraisäntä saattaa päättää alueen käytöstä toisin. Ja sellainen on estettävä, teoreettisenakin mahdollisuutena.

Eilisen uutiset kertoivat myös, että miljonääri John Paulson on lahjoittanut sata miljoonaa New Yorkin Central Parkille. New Yorkin kuuluisa keskuspuisto ja Jyväskylän kampus ovat saman ajan lapsia. Central Parki perustettiin 1858 ja opettajankoulutus Seminaarinmäellä alkoi 1863.

Maailmalla uutisotsikkoihin kautta linjan kirjoitettiin "Paulson lahjoitti sata miljoonaa Keskuspuistolle". Ei "Tämä puisto sai sata miljoonaa!"Kuvan rakennustyömaa ei liity juttuun.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset