maanantai 29. lokakuuta 2012

Miten Windows 8 suljetaan
Kun Facebookissa oli viimeisin suurempi ulkoasun muutos useampikin kaveri tiedusteli miten tämän saa suljettua. Kieltämättä sen etsimiseen meni itselläkin hetki. Eilen tuossa sosiaalisen median sovelluksessa seurasin muun muassa huumorijulkaisun Lehden kunnallisvaalien tulosseurannan kommentointia. Facebook on nyt alkanut lisätä mainoksia "uutisten" joukkoon ilman, että mainosta olisi edes löyhästi perusteltu jonkun kaverin tykkäämisellä. Ei hyvä suunta. Sellainen saa ihmiset sulkemaan Facebookin lopullisesti.

Windowsin käyttöjärjestelmissä jo pidempään ihmeteltiin sitä, että sulkeakseen koneen piti ensin klikata näkyvissä olevaan käynnistä-nappia. Vasta sen jälkeen sai sammutettua tietokoneensa. Loogista, eikö totta? Tosin PC-ihmiset olivat tähän järjestelyyn jo niin tottuneet, että suunnittelun epäloogisuuden tajutakseen piti pysähtyä ajattelemaan.

Uusi Windows 8 ei tarjoa edes tällaista samanlaista mahdollisuutta. Windows 7:n vasemmassa alanurkassa ei enää lukenut "käynnistä", mutta vanhasta muistista Windowsin kuvakkeen takaa tiesi löytävänsä "sammuta" komennon. Windows 8:n työpöydällä ei vasemmassa alanurkassa ole mitään.

Helpointa on opetella oikotie, pikavalinta. Alt+F4 tai Windows+I näppäinyhdistelmät tuovat näytölle sammutus. Kannattaa olla tarkkana Windows+I näppäillessään. Windows+L lukitsee tietokoneen ja Windows+K näyttää jaettavat laitteet.

Onhan siellä se power-nappi. Mutta katsokaa yllä olevasta videosta miten sen kanssa toimia. Kuten arvata saattaa, niin Hitlerkään ei ole tyytyväinen asiain tilaan.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset